top of page
  • vechernicamedia

Queer книги с паранормален дъх, които да прочетете този Хелоуин

Updated: Nov 6, 2023

С настъпването на октомври наближава празникът, в който имаш шанса да бъдеш какъвто искаш, обграден от вещици, духове, вампири и др…

За да се потопиш в духа на празника, сме ти подбрали пет книги изпълнени с герои, които никога не се срамуват от истинското си “аз”, а чудовищата и мистерията са просто бонус..


„A dowry of blood”


Изключително заинтригуващ, „A dowry of blood” е вампирският роман, който принадлежи на всеки октомврийски booklist. Модерно преразказване на Дракула и по-точно на любовната история между него и тримата му любовници. Книгата е изпълнена със страст, предателство, осъзнаване и смърт, а феновете на силни герои няма да останат разочаровани.
„Lesson in Vengeance”


Вещици, опити за оцеляване в училище и мистериозно убийство? Книгата съвсем не е толкова проста, колкото ни звучи.„A lesson in vengeance” ще ви държи в напрежение от началото до края, а неочакваният обрат ще ви накара да си зададете още много въпроси. Ако сте фенове на психологическия трилър, книгата би ви дала ново усещане.
„Cemetery boys”


Приятно и леко четиво за млади възрастни, изпълнено с всички видове емоция, представящо по пленителен начин проблемите на транс хората в традиционното общество. В „Cemetry boys” ще намерите магия, духове и себеоткриване в най-чувствителния им вид.
„Hell Followed with us”


Секти, преследване и чудовища…книгата е точно толкова пленителна, колкото звучи. Яростен queer роман за приемането на страшното в нас и отприщването на силата му срещу хората, които ни потискат. Предупреждаваме, че романът не е за хора със слаби сърца и е препоръчително да прочетете предупрежденията за съдържание!“The Grimrose girls”


„The Grimrose Girls” умело преплита някои от най-обичаните детски приказки в света в завладяваща история за съдбата и силата да поемаш контрол над собствената си история. Едновременно интересна и напълно уникална, книгата притежава всичко нужно за завладяваща мистерия, като същевременно изследва приятелството и личността на главните герои.


Текст: Иванжелина ТрендафиловаComentários


bottom of page