top of page
  • vechernicamedia

Изложба: “Тъмна стая” - фотографско-литературна изложба върху женската сексуалност

Сдружение „Еклектик“ представя „Тъмна стая“ - концептуална изложба, която цели да разгърне темата за женската сексуалност през очите на три фотографи и три поетеси.

(източник: Eklektik Collective)

Порно индустрията, сексуалните шеги в комедийните сериали, еротичните списания и бумът на инфлуенсърките по бельо ни доведоха до естествения въпрос – ако доминиращият сексуален образ е предимно от гледната точка на мъжа, то каква е гледната точка на жената?


Събрахме интересен екип от млади фотографи и опитни поетеси, за да започнем един дълго отлаган разговор. Как жените гледат над темата за секса? Какви са техните фантазии, мечти, желания, причини да се срамуват? В един заринат от порнографски образи на жената свят, ние искаме да обърнем вниманието на искрения и любопитен поглед на жените над секса, срама, страстта, еротиката, любовта и копнежа, които крият в интимното пространство в главата си.


Изложбата предлага алтернативни начини за представяне на творчеството чрез серия от инсталации на всяка една от фотографите, в които те ще представят техния индивидуален поглед, вдъхновен от различни стихотворения на трите поетеси.

(източник: Eklektik Collective)


Откриването на изложбата ще срещне зрителите си на 04 юни от 19:00 и ще продължи до 11 юни, в концептуално пространство "ДОМ" на улица Парчевич 49А.


Официално прессъобщение
Comments


bottom of page