top of page
  • vechernicamedia

Били Айлиш загуби 100,000 последователи, след като призна, че е привлечена от жени

Музикантката, носителка на Грами, разкри сексуалната си ориентация през последните седмици – първо потвърди, че е привлечена от жени, след това го повтори по време на интервю на червения килим:


„Не беше ли очевидно?“ 
Въпреки глобалната доминация на певицата на „Ocean Eyes“ и одобрението от критиците, изглежда, че разкриването на сексуалността ѝ е достатъчно, за да загуби цели 100 000 последователи в Instagram. 


Били разкрива влечението си към жените в интервю за Variety на 13 ноември, като в този момент има 110 300 420 последователи в Instagram, според Social Blade. 


В това интервю, проведено за изданието Power of Women, Айлиш признава, че е имала проблеми в комуникацията си с жени в миналото. „Никога не съм чувствала, че мога да общувам добре с момичетата“.


„Аз ги обичам толкова много. Обичам ги като хора. Привличат ме като хора. Ама наистина съм привлечена от тях!“
Айлиш добавя: „Имам дълбока връзка с жените в живота си, приятелите в живота ми, семейството в живота ми. Физически съм привлечена от тях. Но аз също съм и уплашена от красотата им и тяхното присъствие. “ Оттогава броят на последователите на Айлиш е намалял с шест цифри и към 3 декември възлиза на 110 200 603.


От тези 100 000, малко под 45 000 от тези последователи са я отследвали в събота (2 декември), когато Айлиш потвърди в интервю на червения килим, че наистина се е разкрила. На събитието Hitmakers на Variety през уикенда, Айлиш беше попитана от журналистка дали наистина е възнамерявала да се разкрие. „Помислих си: „Не беше ли очевидно? Не осъзнавах, че хората не знаят“, каза тя. „Просто не вярвам в това. Просто си казвам: „Защо просто не можем да съществуваме? Правя това от дълго време и просто не бях споменавала за това. Опа!”


„Но видях статията и си казах: „О, предполагам, че се разкрих днес. Добре, страхотно. За мен е вълнуващо, защото предполагам, че хората наистина не знаеха за това. Но е страхотно, че сега вече знаят знаят. Аз съм за момичетата.” Въпреки че 100 000 последователи са само капка във водата за Айлиш, все пак е разочароващо да видим колко бързо феновете могат да се обърнат срещу толкова обичан изпълнител като Били.


Като се има предвид това, може да се твърди, че тези 100 000 последователи никога не са били истински фенове на Айлиш. Това не е първият път, в който певицата губи над шестцифрен брой  последователи за кратко време. Само преди две години тя необяснимо загуби 100 000 последователи заради корицата, която направи за британския Vogue, на която носеше корсет. Говорейки за странния спад, Айлиш заявила пред Elle: „Загубих 100 000 последователи само заради бюста ми. Хората се страхуват от големи гърди."
Излишно е да казваме, че на Били вероятно няма да и липсват тези последователи и ще си остане в Instagram спокойно със своите 110 милиона последователи, които я подкрепят, независимо от нейната сексуалност,  или размера на бюста ѝ.


Превод: Александра Иванова 
bottom of page